Suntem preocupați în mod constant de creșterea eficienței utilajelor noastre și sporirea confortului pentru utilizator. Astfel, echipa de cercetare RURIS a dezvoltat dintotdeauna produse competitive, iar începând cu anul 2012, am lansat pe piață rezultatele ultimelor cercetări, concretizate în opt noi utilaje: două motocultoare - R552H, R652H, două motosape - Sprint R552H, Sprint 652L și patru motocoase multifuncționale din gama ML.

RURIS inovează sisteme unice în lume, pentru a oferi clienților noștri posibilitate de a folosi cu o eficiență maximă utilajele pentru prelucrarea solurilor.

cutie viteze rurisPe platforma binecunoscutelor motocultoare R550H, R650H și a motosapei Sprint 550H, am dezvoltat motocultorul ideal, dorit de către toți agricultorii.

Platforma transmisiei este asemănătoare cu cea pe care o cunosc și o folosesc astăzi toți utilizatorii noștri, iar suplimentar, inginerii RURIS au adăugat o cutie de viteze unică, datorită construcției sale.

Nevoia de a lucra eficient și cu rezultate bune o pot satisface astăzi numai motocultoarele R552H, R652H și motosapele Sprint 552H și 652L, lucru confirmat de către toți agricultorii care apreciază un lucru bine făcut.

Unica cutie de viteze pe verticală, cu aplicații pe mașinii agricole de tip motosapă și motocultor,  patentă de RURIS, pune în valoare utilajele RURIS, care dau naștere roadelor din grădini.

1. Motorul cu consum constant de carburant

Încă de la stadiul de schiță am avut mereu în gând că un consum redus de carburant protejează plantele și mediul înconjurător, de aceea am ținut cont ca puterea motorului să rămână constantă și că puterea poate fi obținută printr-un nou concept al transmisiei. Astfel, la o putere constantă a motorului, momentul mecanic rezultat a crescut cu 46% la aceeași putere instalată.

cutie viteze ruris2. Inginerii RURIS au dezvoltat unica cutie de viteze cu construcție pe verticală, alcătuită din roți dințate, care are ca scop mărirea puterii instalate, lucru ce vine în sprijinul utilizatorilor care doresc o motosapă sau un motocultor ușor, compact și simplu de manevrat, dar cu o capacitate ridicată de lucru.

3. În continuare, ingeniozitatea RURIS s-a dovedit a fi unică în lume privind tehnica de specialitate deoarece cutia este dispusă pe aceeași axă cu transmisia, lucru care duce la un echilibru optim al utilajului în sarcină, crescând aderența în sol și având ca rezultate confortul de a prelucra solul la adâncime mare, în timp scurt, cu un consum redus de carburant.

4. Acuratețe și manevrabilitate demne de invidiat

Rapiditatea cu care se schimbă vitezele ajută utilizatorul la executarea unor manevre precise în timpul sarcinii, care sporesc confortul de a lucra cu un utilaj de mare precizie.

Culturile se pot prelucra simplu și cu mare precizie, fără ca utilizatorul să mai fie nevoit să execute lucrări manuale ale pământului din apropierea plantelor. Astfel, lucrările se pot executa cu ajutorul unei motosape sau unui motocultor clasic.

 

maneta motocultor ruris5. Transmisie cu rezultate apreciate de utilizator

Principiul transmisiei cu coeficient ridicat de forță și uzură redusă în timpul sarcinii, rămâne în continuare atuu-ul cu care inginerii RURIS au cucerit piața de utilaje agricole din România.

Astăzi, cutia de viteze montată pe acest tip de transmisie crește cu 25% momentul mecanic, ce are ca efect prelucrarea solului în timp record.

O prelucrare de bună calitate a solului din care rezultă un sol roditor este gata să ofere culturi sănătoase și roade bogate.

 
6. Transportul pe distanțe scurte

Transportul este efectuat cu ajutorul sistemului de roți pe o singură axă, poziționat în partea din spate a motocultorului, care permite utilizatorului sa poată transporta întregul utilaj RURIS.

Roțile de transport se poziționează singure sub motocultor datorita unghiului de înclinare al axului pe care sunt montate.

Rezultatul obținut este că greutate motocultorului se repartizează în totalitate pe roțile de transport fără ca utilizatorul să depună efort  pentru ridicarea sau susținerea utilajului pe brațe. Simplitatea cu care se manevrează, permite utilizatorului un transport ușor în gospodărie sau spre zona de lucru.

 
motocultor ruris7. Montajul de accesorii

Cutia de viteze montată pe această platformă permite o mai bună și precisă exploatare a tuturor accesoriilor din dotarea motocultoarelor RURIS. Astfel accesoriile care se pot monta cu succes sunt: plug, rariță, cultivator, roți metalice, roți de cauciuc și remorcă.

Siguranța – obiectiv primar pentru partenerii noștri

- Siguranța primează pentru utilizatorii noștri, iar noi ținem cont de aceasta;

- Ne place să avem clienți fericiți;

- Un lucru bine făcut este un angajament față de cumpărător.