Motocoasa multifuncțională, care îmbină perfecțiunea tehnică și performanța, dă naștere la o nouă generație de utilaje destinate prelucrării ierbii, creată pentru cei pretențioși și exploatatorii profesioniști care doresc mai mult decât un utilaj multifuncțional. De aceea, RURIS a gândit noua familie de multifuncționale ML 9.
Toate utilajele multifuncționale din familia RURIS ML 9, dispun din dotarea de serie de diferențial în cutia de viteze, lucru care duce la o manevrabilitate ușoară în timpul funcționării, astfel direcția motocoasei multifuncționale fiind controlată cu multă precizie și ușurință.
Din această familie, utilizatorii RURIS pot alege multifuncționala perfectă cu puteri cuprinse între 9 CP și 13 CP.
Pe lângă gama largă de accesorii, cum ar fi freza săpătoare, lama mobilă de cosit, mătura rotativă, freza de zăpadă, plugul, remorca și cultivatorul, multifuncționala ML atinge scopul fiecărui gospodar care practică o agricultură eficientă și modernă.

Motocoasa multifuncțională ML 904

Motocoasa multifuncțională ML 904, are cutie de viteze cu pinioane în baie de ulei, așezate într-o cutie de viteze din fontă nodulară pentru o protecție sigură la șoc și vibrații.
1. Treptele de viteză sunt 2 înainte și 2 înapoi. Vitezele de mers înainte, cele doua trepte se aleg în funcție de densitatea fânului, în cazul în care multifuncționala este dotată cu o lamă de cosit  mobilă. Pentru un fân cu densitate mare și înălțime mai mare, de 90 cm, viteza de avans a roților motrice de transport trebuie să fie mică, pe treapta 1 a cutiei de viteze, iar în cazul în care densitatea este mică și înălțimea fânului sub 90 cm, viteza de avans poate fi selectată din cutia de viteze pe treapta 2. Astfel, timpul de exploatare este redus până la 2 ore/hectar.
 
2. Motorul care acționează cutia de viteze are o putere de 9 CP, acest motor permite un consum redus de carburant, sub 1,1 litri pe ora.
 
3. Carcasa cutiei de viteze
Carcasa cutiei de viteze este realizată din fontă nodulară rezistentă la șoc și vibrații, putând fi utilizată în orice mediu de exploatare. Carcasa din fontă nu se deformează în cazul unui impact cu solul dur și este simplu de întreținut în comparație cu o cutie de viteze standard din aluminiu.
 
4. Diferențialul
Cutia de viteze este dotată cu diferențial de blocare pentru acționarea independentă a roților motrice la tracțiune în pantă. Manevrabilitatea multifuncționalei RURIS ML 9, dotat cu diferențial permite utilizatorului un control permanent al tracțiunii și direcției în orice mediu de lucru. Astfel, roțile pot avea tracțiune independentă una față de alta sau pot asigura o tracțiune permanentă, 2x2, pentru zonele cu pantă sau în cazul unei echipări cu plug purtat. Diferențialul, împreună cu cutia de viteze face diferența între o multifuncțională RURIS ML 9 și o multifuncțională standard.
 
5. Lama mobila de cosit
Pentru multifuncționala ML, utilizatorul are opțiunea de a alege orice tip de lamă mobilă de cosit pentru fânețe cu structura fibrei dură (păioase) și fânețe cu structura a fibrei ușoară (tip lucernă). Astfel aceste lame mobile de cosit se împart în două categorii:
- Lame mobile de cosit cu degete pentru păioase
- Lame mobile de cosit cu cuțite pentru fânețe cu fibra ușoară, de tip lucernă, fân de vară.
 
6. Sistemul de antrenare
Sistemul de antrenare al lamei mobile de cosit este fără vibrații, de tip planetar. Noul tip de antrenare, cu diferențial al lamei mobile reduce cu mai mult de 70% vibrațiile față de orice sistem de antrenare dezvoltat până astăzi. Planetara prezintă 3 avantaje care sunt orientate direct către utilizator:
a. Sistem de antrenare al lamei mobile ce nu necesită întreținere și reglaje în timp
b. Sistem cu vibrații reduse cu 70% în comparație cu alt sistem de transmisie existent
c. Funcționabil în orice poziție sau unghi