RURIS a “adoptat” 12 premianți

Fac performanță, deși se luptă zi de zi cu lipsurile. Este povestea a 12 copii cu rezultate deosebite, pe care am dorit să îi răsplătim pentru efortul și pentru disciplina de care au dat dovadă. Împreună cu Fundația Mereu Aproape, am derulat proiectul “Adoptă un Premiant”, în cadrul căruia am adoptat nu unul, ci 12 premianți care provin din familii modeste, cu resurse limitate, din București și din județele Botoșani, Brăila, Giurgiu, Ialomița, Olt, Sălaj, Tulcea, Vaslui.

Prin acest proiect, dorim să le oferim acele lucruri pe care familiile lor nu și le permit, dar care sunt indispensabile continuării studiilor și activităților extrașcolare: echipament electronic (laptopuri, imprimante, telefoane mobile), echipament sportiv (biciclete, role, îmbrăcăminte sportivă), cărți și dicționare specializate, asigurarea cursurilor sportive și artistice pe parcursul anului școlar.

Încercăm astfel să le arătăm celor mici că ne pasă, că efortul lor nu este zadarnic și că prin muncă și perseverență își pot construi un viitor mai bun. De cele mai multe ori, este vorba despre copii care îndură foamea și merg la școală kilometri întregi cu același ghiozdan rupt și peticit pe care l-au folosit și frații mai mari. La final de an școlar, au 10 pe linie, deși poate de multe ori au fost tentați să rămână acasă și să își ajute în gospodărie părinție. Ei sunt copiii care ne demonstrează zi de zi că fiecare om are capacitatea de a-și schimba destinul indiferent de câte greutăți are de îndurat și pentru asta le mulțumim!