Anul acesta RURIS a susținut 5.000 de elevi de la școli din toate regiunile țării cu ghiozdane complet echipate

De șase ani RURIS continuă să lupte împotriva abandonului școlar, iar anul acesta a sprijinit 5.000 de copii din mediul rural cu ghiozdane complet echipate pentru noul an de învățământ. Programul se desfășoară anual din 2017 în cadrul campaniei „Lăsați-mă să învăț”, printr-o investiție în educație de aproape 280.000 de euro pentru cele șase ediții. În total, 20.000 de elevi de gimnaziu din mediul rural au primit ghiozdanele complet echipate cu rechizite pentru cursuri.

ruris sustine educatia

Beneficiarii ediției din acest an a programului sunt elevi din ciclul gimnazial de la 38 de școli din zone rurale din 27 de județe ale țării: Alba, Argeș, Bacău, Buzău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Dâmbovița, Hunedoara, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

ruris sustine educatia

„Din 2017 RURIS continuă acest proiect cu tradiție, deși contextul actual este unul dificil, prin criza economică pornită de pandemie și accentuată de război care a marcat viețile tuturor. Echipa RURIS este aici pentru a susține copiii și educația acestora. Pentru noi, proiectul înseamnă emoție. Emoția pe care o transmit copiii și nevoia de a începe școala cu un minim de rechizite și cu un minim de suport. Credem că educația reprezintă motorul cunoașterii și singura șansă către un viitor mai bun și, prin acest proiect, vrem să dăm o șansă la educație fiecărui copil și să aducem un zâmbet pe chipul lor. Copiii au nevoie de speranță, siguranță și încredere. Sperăm ca, odată cu primirea ghiozdanelor, să sădim în inima lor aceste sentimente și dragul de carte și de școală”, a declarat Cătălin Stroe, Fondatorul și Președintele RURIS.

ruris sustine educatia

Obiectivul programului este menit să încurajeze copiii să meargă la școală, în contextul în care, conform datelor Eurostat, rata abandonului şcolar timpuriu din România a fost de 15,3% în anul 2021. În ceea ce privește mediul rural, rata de abandon ajunsese la 26% în 2020, ceea ce înseamnă că unul din patru copii de la sat a renunţat la şcoală înainte de a termina gimnaziul, potrivit datelor Ministerului Educației.