RURIS donează aparatură Secției de Oncopediatrie din cadrul celui mai mare spital din Oltenia

Compania românească RURIS face o nouă donație către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, cel în care ajung bolnavii din toată Oltenia. RURIS a dotat secția de Oncopediatrie cu două concentratoare de oxigen și o seringă automată, necesare pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer.


colaj.jpg

“Ne bucurăm că avem parte de sprijin şi am reuşit să aducem în spital aceste aparate. Concentratoarele de oxigen sunt extrem de importante pentru oxigenarea sângelui. Ele iau practic oxigenul din aer, il purifică și aduc în aerul respirat de bolnav o concetrație de şaptezeci până la optzeci la sută de oxigen. În spital, sursele de oxigen sunt fixe, aşa că aceste aparate ne ajută să oferim bolnavului oxigenul de care are nevoie, indiferent de locul în care se află, având marele avantaj că sunt mobile. Nu trebuie să ne plimbăm cu butelia de oxigen”, a declarat Bogdan Fănuţă, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

La secţia de Oncopediatrie sunt trataţi în permanenţă şapte până la zece copii cu afecţiuni oncologice. Aparatele donate îi vor ajuta pe medici să le ofere micuţilor tratamentul de care au nevoie.

“La pacienţii oncologici, în special la copii, dozele de medicamente se dau în micrograme. Tratamentul trebuie injectat treptat, pe o perioadă lungă de timp. Un medic nu poate injecta în mod constant, timp de 30-40 minute, o cantitate extrem de mică de substanţă, aşa că aceste injectomate ne ajută să administrăm corect medicamentul”, a adăugat Bogdan Fănuţă.

“Ceea ce fac medicii de la Oncopediatrie este extraordinar pentru că la nivel emoţional este extrem de dificil să vezi suferinţa acestor copii, care nu ar fi trebuit să fie în spital, ci la joacă. Mă bucur că avem posibilitatea să îi ajutăm şi să contribuim la dotarea acestei secţii. Vrem să ne asigurăm că medicii au cea mai bună aparatură şi că micuţii primesc tratamentul de care au nevoie pentru a putea reveni la o viaţă normală, lipsită de griji şi suferinţă”, a declarat fondatorul RURIS, Cătălin Stroe.

Sponsorizarea Secţiei de Oncopediatrie a fost posibilă cu sprijinul Fundaţiei Anya, cu care RURIS are un parteneriat de durată. “Investim în sănătate este proiectul de suflet al Fundației ANYA. Ne bucurăm să avem alături de noi parteneri puternici cum este compania RURIS, un partener care înțelege nevoile comunității locale și face mult bine an de an atât la nivel local, cât și la nivel național prin  sprijinirea nu numai a proiectelor în domeniul sănatății, ci și a celor umanitare, sociale, cultural-știintifice, sportive, educativ-culturale. Le mulțumim că ne sunt alături la fiecare apel. Împreună facem bine!”


colaj 2.jpg


Aceasta nu este o acţiune singulară, doar anul trecut compania RURIS ajutat la achiziționarea de aparatură medicală și echipamente în valoare de peste 53.000 de euro. Astfel, au fost dotate secțiile Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie III și Gastroenterologie din cadrul celui mai mare spital din Oltenia. În plus, compania a contribuit la renovarea și dotarea saloanelor de pe secția Chirurgie II din cadrul aceleiași unități sanitare.

“Împreună suntem puternici şi putem face lucrurile să se mişte în direcţia bună. Acţiunile de Responsabilitate Socială sunt extrem de importante pentru noi. Credem cu tărie că trebuie să dai înapoi comunităţii şi să te implici activ pentru a veni în sprijinul celor din jur. Aceste campanii reprezintă deja o tradiţie pentru RURIS şi o să continuăm să ne mobilizăm şi să venim în sprijinul medicilor şi pacienţilor din Craiova”, susţine Cristina Antonescu, Director de Marketing şi Comunicare în cadrul companiei RURIS.