RURIS donează aparatură și echipamente medicale de peste 53.000 euro Spitalului Județean de Urgență Craiova

 

Pentru că ne dorim să fim alături de comunitate și să aducem o schimbare în bine, am ajutat la achiziționarea de aparatură medicală și echipamente în valoare de peste 53.000 de euro. Astfel, au fost dotate secțiile Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie III și Gastroenterologie din cadrul celui mai mare spital din Oltenia, Spitalul Județean de Urgenta. 


eco-dr-vaduva-catalin-stroe-696x464.jpg

„Credem cu tărie că, dincolo de succesul individual, fiecare companie are responsabilitatea de a aduce o schimbare în comunitate. Uneori trebuie să lăsăm deoparte cifrele, bugetele, planurile de business și să privim în jur, la nevoile celor de lângă noi. Fără doar și poate, valorile unei companii trebuie să se reflecte și în grija pentru comunitate. Cu toții putem și avem datoria de a acționa. În ultimii ani, ne-am implicat activ în diverse campanii de CSR, în special în domeniul Sănătății, unul dintre pilonii fundamentali ai societății. Ne dorim să fim alături de pacienți și, în același timp, să le oferim medicilor posibilitatea de a lucra eficient, folosind aparatură de ultimă generație. Nu avem de gând să ne oprim însă aici. O să sprijinim în continuare cadrele medicale și o să facem tot posibilul să venim în întâmpinarea nevoilor lor”, transmite Cătălin Stroe, fondatorul companiei RURIS.

Ecograf performant la Ginecologie

ecograf-e1576242329507-280x420.jpg

Secţia Ginecologie a fost dotată, prin acţiunea de sponsorizare desfăşurată de Fundaţia Gazeta de Sud şi RURIS, cu unul dintre cele mai performante ecografe de pe piaţă, în valoare de 23.000 de euro, şi cu două imprimante laser monocrom. Noul echipament înlocuieşte un ecograf vechi de 15 ani, uzat atât fizic, cât şi moral. De el vor beneficia anual aproximativ 9.000 de paciente.

„Este un ecograf performant, care acoperă nevoile secţiei şi ne permite să facem toate investigaţiile necesare, morfologie, dublu test… Aveam mare nevoie de acest aparat. La ora actuală, nu se mai poate lucra fără ecograf. Ecografia este principala metodă de diagnostic în obstretică-ginecologie, este absolut necesară această investigaţie. Cazurile complicate din Oltenia ajung aici, la noi. Anual, avem 2.500 de naşteri şi 9.000 de internări pe secţie. Aşadar, ecograful acesta ne va fi de mare ajutor”, spune conf. univ. dr. Cristian Văduva, medic primar Obstetrică – Ginecologie.

40 de paturi noi la Chirurgie III

În secţia Chirurgie III, încă existau, până la acţiunea desfăşurată de Fundaţia Gazeta de Sud şi RURIS, paturi la fel de vechi ca spitalul, din anii 70. De acum înainte, însă, pacienţii internaţi aici vor avea paturi noi, cu toate funcţionalităţile necesare. 

„Sunt noi, au toate funcţionalităţile de care avem nevoie, au stative de perfuzii ataşate la fiecare, bară laterală, pentru siguranţa pacientului. La multe dintre paturi, schimbarea poziţiei nu mai funcţiona, unele nici nu aveau această funcţie. Mulţumim Gazetei de Sud şi companiei RURIS pentru că, într-un timp foarte scurt, s-au mobilizat cu maximă eficienţă şi au reuşit să facă foarte repede această achiziţie”, a transmis dr. Stelian Mogoanţă, şeful Clinicii Chirurgie III.


paturi-chirurgie-630x420.jpg

Pe lângă aceste dotări, o parte din suma totală a sponsorizării a mers şi către secţia Neonatologie şi secţia Gastroenterologie.