#PUTERNICIÎMPREUNÄ‚ Sprijin pentru spitale

RURIS donează aparatură medicală în valoare de peste 280.000 de lei

 

2020 a fost un an care ne-a testat limitele, dar care ne-a învăţat totodată că distanţa impusă de pandemie nu trebuie să ne împiedice să fim împreună. Sub deviza #PuterniciÎmpreună, continuăm să fim alături de cei din linia întâi. RURIS a donat aparatură medicală în valoare de peste 280.000 de lei celor mai importante două spitale din Oltenia, Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova şi Spitalul Municipal Filantropia.

Incubator de ultimă generaţie pentru micuţii născuţi prematur - Primul bebeluş care a beneficiat de noile dotări


poza 1 (1).jpg

Clinica Neonatologie - Dr. Mirela Siminel, şef Clinică Neonatologie a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova 

Bebeluşii născuţi prematur la Spitalul Municipal Filantropia din Craiova pot beneficia de acum de un incubator de ultimă generaţie. Acest aparat le dă medicilor posibilitatea de a-i monitoriza mai uşor pe micuţii pacienţi şi de a le asigura cele mai bune condiţii de tratament.

„De acest incubator pot beneficia o parte dintre cei 500 de nou născuţi care sunt îngrijiţi în Terapie Intensivă Neonatală anual, dintre aceştia cel puţin 250 sunt prematuri. Important este faptul că acest tip de incubator permite îngrijirea mai facilă a nou născuţilor care necesită suport respirator. Facilităţile care le oferă acest incubator ne permit îngrijirea şi cântărirea zilnică, fără a scoate copilul din incubator, precum şi orice fel de procedură imagistică”, subliniază Dr. Mirela Siminel, şef Clinică Neonatologie a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova.


poza 2.jpg

Clinica Neonatologie a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova

Dotări pentru şase secţii ale celui mai mare spital din Oltenia

În fiecare an am fost alături de medicii şi pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cea mai mare unitate medicală din Oltenia. 2020 nu a fost o excepţie, mai ales că pandemia a pus o presiune imensă pe întreg sistemul medical, care nu a fost pregătit pentru o criză sanitară de asemenea proporţii.


demetrian.jpg

Conf. Univ. Dr. Alin Demetrian, şef clinică Chirurgie Toracică – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova

„În vremea pandemiei actuale cu virusul SARS-COV2, am fost contactat de domnul Mircea Petrescu pentru a mă întreba de ce aparatură /instrumentar am avea nevoie în aceste vremuri, menţionând că este dispus să ajute consistent nu numai Clinica de Chirurgie Toracică pe care o conduc ci şi alte secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Am anunţat colegii şi la sfârşitul anului 2020 am primit de la compania RURIS generoasa sumă de 139141.58 lei (aproximativ 30.000 euro) pentru achiziţia de aparatură medicală în clinicile de Chirurgie Toracică, ORL, Ginecologie, Neonatologie şi Gastroenterologie. Achiziţiile se vor resimţi în curând în calitatea actului medical din cadrul spitalului”, spune conf. Univ. Dr. Alin Demetrian, şef clinică Chirurgie Toracică – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.


aparatura.jpg

Secţie Ginecologie – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova

Clinica de Urologie din cadrul unităţii medicale va primi şi ea aparatura şi dispozitivele medicale de care medicii au nevoie pentru a putea să desfăşoare actul medical în cele mai bune condiţii.

„Suntem şi vom fi mereu alături de medici şi pacienţi. Păstrăm în permanenţă legătura cu cadrele medicale şi ne dorim ca RURIS să fie un sprijin important pentru aceştia. 2020 a fost o lecţie dură pentru noi toţi, care ne-a făcut să realizăm cât de importantă este sănătatea. Medicii joacă un rol esenţial şi au nevoie de cele mai bune condiţii pentru a putea să îşi desfăşoare activitatea. Noi credem cu tărie că suntem #puterniciîmpreună şi de aceea vrem să ne unim forţele şi să fim un sprijin real pentru spitalele din Craiova”, susţine Cătălin Stroe, fondatorul companiei RURIS.

 

În anul 2020, RURIS a donat de asemenea Secţiei de Oncopediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova două concentratoare de oxigen şi o seringă automată, necesare pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer, în timp ce la Spitalul Filantropia au ajuns două dispozitive moderne de iluminat pentru sala de naşteri şi un ecograf performant dedicat specialităţii de Obstetrică – Ginecologie.